2014 m. rugpjūčio 4 d., pirmadienis

Vasaros mokyklos džiaugsmai

Dalyvio Žydrūno laiškas visiems sušildys ir dalyvavusių mokykloje, ir nedalyvavusių širdis.



Visi stovyklos dalyviai,

su pagarba ir džiaugsmu prisimenu stovyklą. 
Taip pat, žmones, kurie sušildė ir pabudino manyje ieškojimų ir ryžto dvasią - ieškoti, bandyti, dalintis.
Sunku ir pasakyti, kas vyko stovyklos metu - atrodo nieko? Tačiau einant miegoti pirmą ir po to antrą stovyklos dieną jaučiau, kad tikrai pildausi naujos gyvos kokybės. Buvo žmonės, kurie kalbėjo pranešimus - paskaitas, buvo kurie dalyvavo kaip organizatoriai ar dalyviai. Bet viskas suderėjo, susirezonavo. Nuostabu! Dėkingas pirmiausiai Jums Marina ir Ramune, kad įvyko ši stovykla ir tokia ji įvyko. Ačiū, kad jūs suteikėte galimybę dalyvauti lengvatinėmis sąlygomis. Neįsivaizduoju, kaip galėjau nebūti sudalyvavęs?
Jaučiu, jog sutikti žmonės mano vidų prakalbino ir verčia keisti supratimą - kokia gyva galima pedagogika...  Ačiū už viską; už žinias, už metodus, už šilumą ir labiausiai už žmones, kurie, vien žvilgsniais, arba keletu mokytojavimo pavyzdžių užkrečia tapti kažkuo panašiu. Sužavėjote Jūs skaitovai! - Ačiū Jums.

1 komentaras:

  1. Pritariu Žydrūnui - neįsivaizduoju, kaip galėjau nesudalyvauti. Važiavome su visa šeima: aš į paskaitas, vyras su vaikais - pabūti gamtoje, su dvasingais žmonėmis.Mokykla pateisino mūsų lūkesčius ir davė net daugiau nei tikėjomės.Gerbiamos Irenos Stulpinienės pranešimas apie ugninę dvasios prigimtį man buvo atradimas. Mokytojos Vilijos Žalienės pranešimas apie misterijos kaip žanro pristatymą mokiniams, mokyklai, bendruomenei - dvelkiantis mistika, stichijų galiomis, vaikų nuoširdumu, poezija, kūrybos džiaugsmu, nuostabus, nepakartojamas... Štai tokie mokytojai pelno garbės riterio vardą! Pradinių klasių mokytoja Audronė Jovaišienė labiausiai sužavėjo entuziazmu, dvasine tvirtybe, turbūt prigimtiniu humanizmu. Šitaip atkakliai laikytis savo pažiūrų, tikėti tuo, ką darai, apginti savo nuomonę - tikrai ne kiekvinam mokytojui duota. Paminėjau tik kelis pranešėjus, bet nuoširdžiai noriu padėkoti visiems, ir tiems, kurie kaip dalyviai vedė užsiėmimus. Man buvo nauja tiek sielų koliažas, tiek skulptūros iš žmonių, jų fotografavimas, tiek gamtos panaudojimas jos nežalojant. O kaip smagu buvo vaikams lankstyti laputes, išgirsti pasaką apie angelo sagą, daryti koliažus kartu - nuostabu. Ir žinoma, viso to, ką aprašiau, nebūtų buvę be organizatorių. Ačiū Jums, Marina, Ramune! Ir dar noriu padėkoti visiems susirinkusiems - buvo labai smagu pabendrauti su bendraminčiais, kartu pasvajoti, šiek tiek paplanuoti. Kitamet ir aš prisidėsiu organizuojant šventę. Iki naujų susitikimų!

    AtsakytiPanaikinti